Ihmepuutarhan pääyhteistyökumppanit

VR logo

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infran palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 10 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.

Green Care logo

Suomalainen GreenCare on puutarhanhoidon asiantuntija, joka tarjoaa tuotteet helppoon ja vaivattomaan puutarhanhoitoon. Tuotevalikoimaan kuuluvat lannoitteet, kasvualustat, nurmikonsiemenet, kompostointituotteet ja puutarhakatteet. GreenCare on osa suomalaista vuonna 1883 perustettua perheyhtiötä Berner Oy:tä. Berner on markkinoinnin ja myynnin moniosaaja, joka toimii usealla eri alalla.

Tahvoset logo

Puutarha Tahvoset Oy on erikoistunut hedelmä- ja koristekasvien astiataimituotantoon ja myyntiin. Lisäksi viherrakentamisen tarpeisiin kasvatetaan isokokoisia puita, havuja ja paljasjuurisia taimia. Tuotevalikoimaan kuuluu noin 600 eri kasvilajia, joista 85 prosenttia on omaa tuotantoa. Taimistolta toimitetaan vuosittain yli 800 000 astiatainta ja yli miljoona varmennettua mansikantainta puutarhamyymälöihin ja viljelijöille.

Clear Channel logo

Clear Channel Suomi on voimakkaasti kehittyvä ulkomainontayritys, joka tuottaa asiakkailleen nykyaikaisia, yksilöllisiä mediaratkaisuja. Clear Channelin mainosratkaisut löytyvät suurimpien kaupunkien kulkureiteiltä, vilkkaimmista liikenteen solmukohdista, digitaalisista verkostoista ja elokuvateattereista. Clear Channel Suomi on osa kansainvälistä Clear Channel Communications -konsernia.

Ihmepuutarhan kumppanit

Ikikivi

Ikikivi Oy on suomalainen luonnonkivialanyritys, joka louhii ja myy Ikikiveä - Nilsiän kvartsiittiliusketta. Miljoonia vuosia vanha, kova luonnonkivi kestää katseita, kulutusta ja sään vaihtelua.

Tuotannossamme hyödynnämme louhitun kiven 100-prosenttisesti, erilaisiksi tuotteiksi, nykyaikaisen tekniikan ja vuosikymmenten kokemusten ansiosta, Ikikivi on siis myös ekologinen valinta.

Jokainen kivi on erilainen, luonnonkiven tapaan yksilöllinen. Yhteistä kiville on harmoninen värimaailma, kulumaton kauneus ja lähes ikuinen kestävyys. Ikikiven käyttömahdollisuudet ovat rajattomat: pihakiveksi, muurikiveksi, reunakiveksi, sisustuskiveksi, verhoilukiveksi… vain mielikuvitus on rajana!

Lisätietoja:
Ikikivi Oy
Myynti: Katja Huhta 050 5259 366 ja Tom Huhta 050 4040 404
www.ikikivi.fi

Ihmepuutarhassa käytetyt tuotteet:

 • käsinasennettava pihakivi, vahvuus 30-50 mm, n. 10-12 kpl/lavaneliö, hinta 56 €/m2
 • yksipuoleinen tukimuurikivi, ladottaviin muureihin, hinta 95 €/m2
 • koristerouhe, pyöreäkulmainen pesty koristerouhe, rouhekoko 8-16 mm, hinta 150 €/1000 kg säkki
 • perustuskivi, käytetään Ihmepuutarhassa reunakivenä, harkkomainen lohkottu kivi, hinta 36 €/m
 • kivipenkki, kantena tasokivi pituus n. 1500 mm hinta 215 €/kpl, penkin jalkoina pilarikivet, neliömäinen lohkottu kivi, koko 250 mmx 250 mm +/- 20 mm, hinta 24 €/kpl
 • kivilohkareita
 • kivilohkareita jakkaroiksi

Kuntta

Kuntta on varpukasvillisuuden peittämä metsäpohjamatto, jolla viimeistelet näyttävästi luonnonläheisen puutarhan pintoja. Kunttalevy koostuu mustikan, puolukan, kanervan ja variksenmarjan varvuista, sammalista sekä juurimatosta.

Kuntan nosto on luvanvaraista. Kuntta nostetaan metsänhoitoalueita ennen puiden hakkuuta ja siirretään elämään pihallesi. Suomen Kunttapihan kunttalevy on kooltaan 1200 x 1000 mm. Juurimaton paksuus on 50 - 100 mm, mitta on tärkeä huo¬mioda asennuspohjan korkoja toteutettaessa. Onnistuneen pihakokonaisuuden saa¬vuttaminen vaatii suunnittelua. Kunttapihan tyyliin sopivat erilaiset luonnonkiviraken-teet, puupatiot, askelkivipolut ja metsäkasvillisuuden oloiset istutukset. Kasvivalintoina omiaan ovat hapanta kasvualustaa suosivat alppiruusut, atsaleat ja erilaiset havukasvit.

Kuntta asennetaan rikkaruohottomalle ja ravinteiltaan köyhälle, kosteutta pidättävälle pohjamaalle. Metsäiset tontit ovat kuntalle luontaisia kasvupaikkoja. Hiekkakerroksella ja suodatinkankaalla valmistellaan kuntalle luontaisesti sopimattomia asennuspaikkoja. Kuiva ja karu kasvupaikka taas vaatii reilun kerroksen hapanta metsämultaa. Asennuk¬sen jälkeen pidetään huolta kuntan juurtumiskastelusta. Kuntan tulee pysyä ensim-mäisen kasvukauden kosteana. Seuraavina vuosina hellekaudet aiheuttavat kastelutar¬peen. Muutaman vuoden juurruttuaan kuntta on lähes hoitovapaa puutarhapinta.

Lisätietoja:
Suomen kunttapiha
Myynti: Heikki Kela 0400 287 221 ja Hannu Toivanen 040 5663 673
www.suomenkunttapiha.fi
www.minnatoivanen.fi

Lunawood

Vuonna 2000 perustettu Oy Lunawood Ltd on lämpöpuun tuotannon innovatiivinen edelläkävijä ja kansainvälinen markkinajohtaja.
LUNAWOOD® Lämpöpuu on vesihöyryn ja korkeiden lämpötilojen avulla käsitelty puumateriaali, joka soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön. Lunawood-tuotteet ovat luonnonmukaisia, eikä niihin ole lisätty kemikaaleja. Lämpökäsittelyn ansiosta puun lahonkesto sekä mitta- ja muotopysyvyys paranevat olennaisesti. LUNAWOOD® Lämpöpuu on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen materaali.

Lisätietoja:
Lunawood Oy
puh. (017) 770 0200
www.lunawood.fi

Ihmepuutarhassa käytetyt tuotteet:

 • Deck System -terassituote pergolan yhteydessä: materiaali suomalainen lämpökäsitelty mänty, pintakäsittely ruskea pigmentoitu puuöljy ulkokäyttöön
 • Pergola nro 1. Tutustu Inpirations-esitteeseen www.lunawood.fi
 • Aita nro 7. Tutustu Inpirations-esitteeseen www.lunawood.fi

Turvatec

Turvatec Oy on erikoistunut polkupyörien pysäköinti- ja säilytystarpeiden tyydyttämiseen pyöräilyn turvallisuutta ja haluttavuutta edistävällä tavalla sekä kattamaan ja suojaamaan katoksilla kaiken tarvittavan kauniisti sekä laadukkaasti. Oasis-turvakeinu on kehitetty samalla periaatteella kuin muutkin tuotteemme.

Tuotteemme ovat avainlipputuotteita eli täysin kotimaisia ja omaa tuotekehitystä.

Lisätietoja:
Turvatec Oy
puh. (03) 7819 969
www.turvatec.fi

Ihmepuutarhassa käytetty tuote:

 • OASIS-keinu antaa keinumiselle uuden merkityksen: nautinnon yhdistettynä turvallisuuteen.
 • lattian patentoitu turvapysäytys on aina vakiovarustuksena: ominaisuus, josta nauttivat kaikki keinujat
 • varustus: käsinojissa on upotus juoma-astioille ja toisella sivulla on pyörätuoliluiska
 • rakenteet ovat (RAL9005 musta) pulverimaalattua alumiinia ja puuosat ovat ruskeaa lämpö- tai kestopuuta
 • lisävarusteena saa opaalin PK-katon (optiona pronssinvärinen)

Westan

Puusepänverstas Westanqvarn valmistaa pitkäikäisiä sekä helppohoitoisia, aitoja vanhanajan piha- ja puutarhakalusteita omalla verstaallaan Inkoossa. Mallistoon kuuluu eri vuosikymmenten klassikoita, jotka on valmistettu tarkkaan valikoidusta kotimaisesta sydänmäntypuusta. Kalusteet maalataan käsin useaan kerrokseen korkealuokkaisella pellavaöljymaalilla asiakkaan värivalinnan mukaan. Toimitetaan myös puuvalmiina.

Lisätietoja:
Westan Oy
puh. 0400 606 175
www.westan.fi

Ihmepuutarhassa käytetyt tuotteet:

 • 50-luvun Retro-kalusteet: pöytä, jakkarat sekä kokoontaittuva lepotuoli, lehmuskukkavihreä hengittävä pellavaöljymaali
 • perinteinen puutarhasohva Erstaholm 145 cm: lehmuskukkavihreä hengittävä pellavaöljymaali
 • perinteinen puutarhapenkki Erstaholm 125 cm: vaaleanharmaa hengittävä pellavaöljymaali

Yhteistyökumppanit Yhteistyökumppanit