Maanviljelyn

Kotimaiset maatilat tutuiksi pyörällä: Muista valita laadukkaat pyöräilyhousut

Pyöräreissun aikana on mahdollista tutustua myös oman asuinalueen ulkopuolisiin maisemiin, sillä kunnosta ja aikataulusta riippuen pyörällä pääsee polkemaan yhden lenkin aikana jopa useita kymmeniä kilometrejä. Pyöräily on myös kaupungissa asuvalle liikkujalle erinomainen tapa tutustua oman asuinalueen ulkopuolisiin paikkoihin ja miksi ei – lähteä seikkailemaan ja ihastelemaan aidon maaseudun tunnelmaa kaupungin ulkopuolelle!

Tutustu maaseudun elämään pyörän selässä

Kun valmistelet pitempää pyöräreissua, on tärkeää kiinnittää huomiota myös kunnollisiin varusteisiin. Pyörä on syytä käydä läpi ennen lähtöä, jotta matkan aikana ei tapahdu ikäviä yllätyksiä – ja varsinkin, jos olet useiden kymmenien kilometrien päässä kodista tai lähimmästä pyöräkorjaamosta. Kun pyörän kunto ja asianmukaiset varusteet on tarkastettu, onkin aika siirtyä valitsemaan sopivaa asukokonaisuutta.

Pitkä pyöräreissu edellyttää mahdollisimman mukavia ja laadukkaita pyöräilyyn soveltuvia vaatteita. Esimerkiksi pyöräilylasit ja hanskat eivät välttämättä monella tulisi mieleen tavallisen pyörälenkin aikana, mutta maantiellä pyöräiltäessä molemmat varusteet lisäävät ajomukavuutta ja ennen kaikkea ajoturvallisuutta – ohi kiitävien autojen mukana saattaa pöllytä roskaa ja pölyä, joten pyöräilylasit auttavat parantamaan näkyvyyttä.

Yksi tärkeimmistä elementeistä pitemmälle pyörälenkille ovat ehdottomasti biker shortsit eli pyöräilyshortsit, sillä pyörän selässä istutaan helposti useita tunteja. Laadukkaat biker shortsit ovat napakat, mutta joustavat samalla jalkojen luonnollista liikerataa pyörän selässä. Ruotsalaisen Aim’n-verkkokaupan trikooshortsit on valmistettu laadukkaasta hengittävästä materiaalista, jonka ansiosta biker shortsit sopivat erinomaisesti pitkille pyörälenkeille. Pehmeä ja joustava materiaali ei hierrä jalkoja pyörän selässä, ja imee samalla ylimääräistä hikeä itseensä, jolloin housut pysyvät kuivina istuen hyvin koko päivän ajan.

Monet maatilat sijaitsevat itse asiassa yllättävän lähellä suurempia asuinalueita, joten pyörällä tällaisen matkan taittaminen hyväkuntoisia maateitä pitkin ei ole aloittelevalle pyöräilijälle kovin vaikeaa! Ennen pyörälenkille lähtöä on tietysti varauduttava huolellisesti esimerkiksi riittävän nesteytyksen saantiin sekä sääolosuhteisiin. Juuri kesällä kotimaiset maatilat ovatkin kauneimmillaan, joten paras aika tällaisen pyörälenkin tekemiseksi olisikin kaunis ja seesteinen kesäpäivä, jolloin ei tietenkään saa olla liian kuuma, jottei pyörälenkin aikana varmasti tule huono olo!

ashe