Maanviljelyn

Farmilla on ihana asustaa – tätä et maatilaelämästä tiennytkään

Moni kaupungissa syntynyt ja kasvanut lähes tulkoon kammoksuu maatilaelämää. Kun on kasvanut keskellä menoa ja meininkiä voi tuntua ylitsepääsemättömältä asua paikassa, jossa lähin naapuri on jopa kymmenien kilometrien päässä. Monen päässä kuva farmielämästä on kuitenkin hyvin kieroutunut. Sinun ei tarvitse olla sulkeutunut erakko asuaksesi maalla eikä sinun tosiaan tarvitse heittää pois uusinta macbook pro retina 13 tietokonettasi, vaan maallakin voit hyvin pitää yhteyttä ystäviisi. Ja kyllä: maaseudullakin on toimiva internet!

Internetin ja tietokoneen arvo korostuu farmilla

Yllättävää kyllä, internetin arvo jopa korostuu silloin, kun asutaan kaukana kaikista ja kaikesta. Kun et voi vain kävellä alakerran lähikauppaan tarkistamaan, onko se vielä auki, on kaivettava esiin macbook pro retina 13 ja otettava selvää lähimmän kaupan aukioloajoista netissä, ettei vahingossa tile tehtyä joka kymmenien kilometrien hukkareissua. Jostain syystä moni vielä nykyaikana ajattelee, että maaseudulle muuttaminen tarkoittaa kaikkien elektroniikkalaitteiden hylkäämistä, kuudelta heräämistä ja muutoinkin kaikin puolin vanhanaikaisen ja yksinkertaisen elämän elämistä. Voimme kuitenkin todistaa, että tosielämässä tämä kuvaus ei voisi olla kauempana totuudesta.

Miksi maaseudulle sitten muutetaan? Uskomme, että lähes kenenkään motiivina ei farmille muuttoon nykyaikana ole kaiken modernin elämän unohtaminen ja läppärin heittäminen kaatopaikalle. Sen sijaan yhä useampi kaupungissa asuva on alkanut kaipaamaan omaa rauhaa ja enemmän tilaa, etenkin kun kotonakaranteenin myötä pienten kaupunkiyksiöiden seinät ovat alkaneet kaatumaan päälle. Pandemia-aika onkin saanut aikaan hyvinkin jyrkkää poismuuttoa suurista kaupungeista kohti maaseutua, kun yhä useampi on alkanut haaveilemaan farmielämästä.

Haaveissa farmielämä? Nyt on hyvä aika toteuttaa unelmasi!

Miksi maaseudun talokauppa sitten on vilkastunut kaikista ajoista juuri kansainvälisen pandemian aikana? Yksi suuri osasyy asiaan lienee se, että suuri osa on siirtynyt joko etätöihin tai etäkouluun. Tämä on mahdollistanut saumattoman muuton kauaskin kotoa. Jos siis vielä haaveilet salaa maalle muutosta, nyt voisi olla sinunkin saumasi toteuttaa unelmasi. Ehkä voisitkin salaa alkaa katselemaan sopivia asuntoja maalta. Ken tietää, ehkä pian sinäkin elät farmielämää!

ashe